Her Telden Mikro Bilgiler Sitesi

2023 Dekorasyon Trendleri , 2023 Trendi Ev Dekorasyonu

28.02.2023
351
2023 Dekorasyon Trendleri , 2023 Trendi Ev Dekorasyonu

2022 Dekorasyon Trendleri , 2022 Trendi Ev Dekorasyonu

2022 Dekorasyon Trendleri , 2022 Trendi Ev Dekorasyonu yazımız ile karşınızdayız. Ev dekorasyonu özellikle son yıllarda çok daha fazla önem taşır oldu. Evimizin her köşesini kullanır hale geldik. Pandemi dolayısıyla toplantı , çalışma ofisi ,  yemek köşesi , Tv  keyfi , temizlik köşesi vs. derken evin her bir kenarı duvarı önemli hali geldi. Evde daha çok zaman geçirmek dekorasyonun ve düzenin önemini hatırlattı hepimize.

2022 dekorasyonu  en önemli özelliği evin her odası aynı renk olacak diye bir kural olmadığını benimsetti. Artık o kadar güzel renkler, canlı renkler mevcut ki evinizi sizde hem soft , hem cool hem de canlı kılmak isteyeceksiniz. Bu sene doğadan ilham alan nötr renkleri, retro renkleri ve zamansız beyazları bir arada görebiliriz. Bu renkler ile sıcak, davetkar ve kişisel mekanlar yaratabiliriz. Bir minder bir mini battaniye ile bile kendinize sıcacık bir köşe yaratabilirsiniz. bu tercihler tamamen sizin zevkinize ve yaratıcılığına kalmış durumdadır.

Boya yapmak en ideal , en ucuz ama en büyük değişimi sağlayan işlemdir. 2022 dekorasyon trendleri ve  renklerini merak ediyor ve bu renkleri nerelerde kullanabileceğinizi görmek istiyorsanız, sizler için hazırladığımız bu listeye göz atabilirsiniz.

1 – Çok Kullanımlı Mobilyalar

Pandemi döneminde daha minimalist ve az yer kaplayan eşyalarla yaşamak ne kadar önemli imiş hepimiz anladık. Sıradan gözüken orta sehpaları, tezgahları, pencere pervazlarını veya ofis mobilyalarını farklı işlevlere yönelik değiştirebilirsin.

2022 Trendi Ev Dekorasyonu

2022 Trendi Ev Dekorasyonu

2 -Doğal Materyaller

Ahşap, pamuk, mermer, keten gibi doğal malzemelerin sağlamış olduğu rahatlık ve huzur atmosferini bir arada kullanarak destekleyebilirsin. Bu noktada malzemeleri ham madde halinde veya eskitme tarzı boyayarak dekorasyonunda kullanabilirsin. Elbette materyal kullanımında sadece mobilyaları değil; kilim, duvar halısı, perde şeklinde dekorasyon elementlerini değerlendirebilirsin.

Organik ve doğal materyaller dekorasyon kültürü arasında önem ve popülerlik kazanan elementler arasındaydı. Bahsettiğimiz sebeplerle beraber 2022 yılında organik materyaller daha da dekorasyon malzemeleri arasında yer aldı.

2022 Trendi Ev Dekorasyonu

3 – Açık Renkli Zemin Uygulamaları

Günümüzde evlerimiz pek büyük olamıyor bunu hepimiz kabullendik. 1+1 daireler daha da tercih ediliyor. Hem küçük hem konforlu hem de ferah bir alan yaratmak biraz emek ve bilgi istiyor. Evinizi ferah ve aydınlık göstermenin ilk yolu zemininizi kapladığınız ürün rengidir. Mesela parkelerinizi koyu çam , ahşap renkler yerine daha beyaza ve griye yakın tonlarda tercih etmelisiniz. Evinin boyut algısını renk kullanımıyla değiştirebilirsin. Özellikle açık renkli zeminlerle bu görüntüyü sağlamak çok kolaydır.

2022 Trendi Ev Dekorasyonu

Evinizi dekore ederken kullanabileceğiniz 2022 renk trendleri

  1. Sıcak nötr renkler : bu ton renkleri evinizin tabanında ve ya dolaplarında kullanabilirsiniz. Artık eski koyu ahşap renkler yerine açık ahşap renk ve modelleri tercih etmek daha çok yaygınlaştı.Bu yıl, soğuk tonlar yerine daha sıcak alt tonlara sahip nötr renkler tercih edilecek gibi görünüyor.
  2. Çöl renkleri : açık pembe, leylak rengi, kahverengi, bronz ve turuncunun tonlarını daha fazla göreceğiz. çöldeki gün batımını baz alabilirsiniz. Yeşil renk ile uyumu sayesinde evinizi daha da canlandıracak.
  3. Şaşırtıcı ve canlı soğuk tonlar :  2022 yılında hem sıcak hem de soğuk tonda ki renkler birlikte ahenk içinde kullanılacak. kremsi beyazlar, açık ahşap rengi ve taş beyazı gibi nötr renkli kumaşlar kullanarak sıcak tonu arka fon rengi olarak kullanabilirsiniz.
  4. Narenciye tonları : koyu hardal sarısını ya da portakal rengi gibi tonları ve bu ton skalasında ki renkler çok trend oldu. Oldukça enerji dolu bu renkleri dengelemek ve göze batmaması için , ahşap ürünler ve ya tonları tercih etmelisiniz.
  5. Siyah dokunuşlar : Siyah toz gösteren bir renktir. Bu yüzden hem ruhunuz hem de evinizi karartmaması için tek ve net bir şekilde kullanmalısınız. Küçük dokunuşlar olarak da kullanabilirsiniz. Örneğin armatürlerde , resim çerçeveleriniz , pencere çerçeveleriniz de ve ya kocaman bir siyah koltuk kullanamyı tercih edebilirsiniz.
  6. Koyu ve kompleks tonlar : koyu mavi, koyu orman yeşili ve toprak kahverengisi gibi daha kompleks renklere geçiş 2022 yılının farkı  olarak ortaya çıkacak.
  7. Değerli taş tonları : Kayısı ve kayısı tonları oldukça soft renklerdir. Oturma alanlarında bu renkleri tercih edebilirsiniz. Ofis için ise çarpıcı ve retro ahududu rengini tercih edebilirsiniz.
  8. Doğanın renkleri : Doğayla özdeşleştirdiğimiz mavi ve yeşil gibi renkler, mekanlara dinginlik ve denge getiriyor. Bu yıl ayrıca toprak tonlarının doğal dokularla birlikte kullanıldığını göreceğiz.
  9. Dijital renkler : Dijital renkler, diğer adıyla RGB renkler, dijital ekranlarda renkli görüntüyü elde ederken kullanılan kırmızı, yeşil ve mavi renkleri ifade ediyor. Gelecek yıllarında popüler rengi olacağına eminiz !

Yukarıda saydığımız renkler 2022 yılının dekorasyonda trend renkleridir. Evinizi dekore ederken baz alabileceğiniz renkleri buna göre tercih edebilirsiniz. Keyifli günler dileriz. Öneriniz ve ya sorunuz var ise lütfen yorumlarda buluşalım.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.